top of page

האם אתם טיפוס אדמה?


בתפיסה הסינית יש 5 פאזות או בשמם היותר מוכר 'אלמנטים'.

כל אחת מהפאזות מתכתבת עם איכויות מסויימות מהטבע.


המאמר הבא מדבר בעיקר על פאזת האדמה ויותר ספציפית המאמר עושה הכרות עם טיפוסי האדמה.


ההתיחסות לאדם מסויים כטיפוס של פאזה מסויימת (במקרה הזה לפאזת האדמה) בא לזהות באדם הזה מה חשוב לו, מה מניע אותו, וכמטפלים מענין אותנו אם האדם מאוזן בתוך ה"אלמנט" שלו או לא מכיוון שזה מעיד בין היתר על זרימה תקינה ובריאות.


חשוב לציין שבכולנו יש את כל חמשת הטיפוסים, אולם לרוב אצל אדם מסויים יופיעו מאפיינים יותר מובהקים של טיפוס אחד או שניים.


כמו כל הטיפוסים גם טיפוסי האדמה מתחלקים לאדמה יאנג (YANG) ואדמה יין (YIN).


מאפיינים כללים של טיפוסי האדמה


אנשים משפחתיים, אכפתיים, דאגניים, אנשים שאוהבים לבשל, לאכול ולהאכיל אחרים והרבה פעמים המטבח עבורם הוא מרכז הבית.

אנשים חושבים, שבקלות "מעכלים" ידע חדש שהם לומדים.

אנשים שחשוב להם שלכולם טוב סביבם

אנשים מתונים, משכיני שלום ואוהבי פשרות.

זקוקים להכרה בנתינה שלהם לאחרים ואם לא משיגים את תשומת הלב שחשובים שראויים לה יכולים להפוך לשואבי תשומת לב או לדביקים ופלגמתיים.

עלולים לדאוג יותר מידי או ליפול למחשבות אובססיביות

יודעים להתמודד עם שינויים או ממש לסלוד מהם.


טיפוסי אדמה יאנג

הם כמו הר או סלע

אנשים אמינים ומהימנים שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות.

משתנים לאט

מוצקים גם בדעותיהם.

יציבים ותומכים.

יכולים להיות אנשים שמשתוקקים לרצות יהיו נדיבים ואכפתיים אבל כשלא מאוזנים יכולים להיות מרוכזים בעצמם וישארו את המשאבים אצלהם מפחד ממחסור.

כשלא טוב להם יכולים להיות קשים ומקטרים.


טיפוסי אדמה יין

הם כמו אדמה פוריה

מזינים אחרים, נינוחים, אכפתיים, תומכים, מסתגלים וגמישים.

בגלל טוב ליבם ותמימותים יכולים להיות מנוצלים בקלות.

אנשים כפיים שאוהבים עבודה יצרנית, משהו שיועיל לאנשים או לעולם.

אוהבי רוטינות ושגרה.

לרוב אנשים שבעי רצון.

כשלא מאוזן הופכים לדביקים.


*

ברפואה הסינית האדמה מתקשרים עם מערכת העיכול והמרכז. עם עונת הסוף הקיץ, עם הזמן של אחר הצהריים, עם הצבעים הצהובים, כתומים, חומים והבז'ים, עם אקלים של לחות, עם תקופת החיים המבוססת של הבגרות, ועם רגש של מחשבות (כן ברפואה סינית מחשבות זה רגש) ודאגה (גם במובן של CARING וגם במובן של WORRING).


bottom of page